Akik már kipróbálták

Hatéves autómat tavasszal Toyota Versora cseréltem. Ahogy az az új autó vásárlásánál általában lenni szokott a régi tetőcsomagtartó az újra nem használható, abból is újat kell venni. Autómat vagy kézi mosóba viszem, vagy önkiszolgáló mosóban magam végzem eme műveletet. Már eközben feltűnt, hogy az autó tetejét csak úgy érem el, ha kis-sámlira, vagy az autó magasabban lévő elemeire (küszöb, kerék) állok fel. Elgondoltam, hogy mindez milyen problémákat okoz majd, ha a bicikliket a tetőcsomagtartóra akarom rögzíteni: egyik kezemmel kapaszkodni, a másikkal a biciklit egyensúlyozni…. Egyértelmű volt, hogy más megoldást kell találni. Az interneten rövid böngészést követően rátaláltam a megoldásra: vonóhorogra szerelhető kerékpártartó. Az elképzelésből egy hét alatt valóság lett: a forgalmazó cég képviselője az általam választott helyre előre egyeztetett időpontban leszállította a biciklitartót, melynek felszerelését és használatát nyomban be is mutatta. Mérnök kollegáim nem akarták elhinni, hogy egyetlen kar lenyomásával a készülék ilyen stabilan rögzíthető. Ráálltak, csavarták, nyúzták, a rögzítés mindennek ellenállt. A kapcsolódás a vonóhoroghoz hihetetlenül stabilnak bizonyult. A hét végén következett az éles próba. Az első felszerelés, a biciklik helyének és rögzítésének pontos kiválasztása kb 20 percet vett igénybe. A következő rögzítés 10-et. A szerkezet nagyon kompakt, használata semmiféle műszaki elő-képzettséget nem igényel. Ja és még egy nagy előny: gyakran járunk olyan mellékutcákban, ahol a bokrok, fák koronája átível az úton, azaz a tetőcsomagtartón elhelyezett biciklik igen gyakran beleakadnak az ágakba, szerencsés esetben csak azok leveleit szakítják le, a bicikliben nem okozván károkat. Ettől a továbbiakban már biztosan nem kell tartani. Összefoglalva ezt a típusú kerékpártartót ajánlom mindazoknak, akik akár a magasabb építésű gépkocsik esetében sem akarnak „sámlira állva” egy kézzel egyensúlyozva tetőcsomagtartóra biciklit szerelni, illetve meg szeretnék védeni azokat az útra belógó ágak károsító hatásától.

u.i. Születésnapomra családom meglepett a biciklitartóhoz való tárolótáskával, ami mind a gépkocsi csomagtartóban, mind a garázsban való kulturált elhelyezés szempontjából kiváló lehetőséget biztosít.
Siklóssy Péter, NUBIKI

 

Négy bicikli az mégiscsak négy bicikli. Monthy Python után szabadon: igaz ugyan, hogy az ötöt szánkra nem vesszük, de nem is állunk meg háromnál. Ez a nyolc kerék már mennyiség, amit lehetőleg könnyedén, biztonságosan szeretnénk szállítani, akár csak néhány tíz, akár több száz kilométerre.
Néhány szezonnyi izzadva nyújtózkodás és egy idény végi, sikertelen garázsba való beállási kísérlet (naná, hogy bringával a tetőn...!) után döntöttünk a vonóhorogra rögzíthető "fix négyes" bringaszállító mellett, és ez remek választásnak bizonyult.
Két mozdulattal felrakható, ráadásul amikor nem kell, csak összehajtja az ember és félreteszi. A bicajok stabilan állnak, kényelmesen elférnek, és már az első felpakolás után magától értetődővé válnak a mozdulatok. A fel- és lecuccolás alig vesz igénybe több időt, mint egy közepesen gyors Forma-1-es kerékcsere, az anyagok minősége pedig szintén az autósport csúcssorozatát idézi. Persze, mi mást is kaphatna az ember a kerékpárszállítók topkategóriájába tartozó Uebler-től? A kérdés természetesen költői, egy szó, mint száz: nekünk nagyon bevált!
Szujó Zoltán sportriporter és családja Szujó Zoltán sportriporter az UEBLER kerékpártartóval

 

„Nem tudom mennyire “mértékadó” a véleményem hiszen ez életem első bringaszállitója, ha nem számolom az ezt megelőző pántos, logós, a kombi hátsó ajtajára műanyag lapokkal fixált förmedvényt, amivel már a garázsból sem mertem kitolatni annyira nem tűnt biztonságosnak a kerékpár cipeléshez.
Bevallom, amikor először megláttam, hogy az Uebler is mindössze egyetlen ponton találkozik a vonóhoroggal, hasonló gondolataim támadtak, és félve tettem meg vele az első pár száz métert. Azóta viszont, ha kell, ha nem, viszem magammal a bringát, megnyugtató érzés, hogy szilárdan és rezenéstelenül áll mögöttem a két kerekű, arról nem is beszélve, hogy megérkezés után miközben a többiek még imbolyogva próbálják leaplikálni a kocsi tetejéröl a biciklit én már rég hajtom a pedált. Egyszerűen bámulatos a precizitása, egyszerűsége és a profizmusa. Többet ad, mint amit az ember elvárna egy bringatartótól és bátran kijelenthetjük, hogy presztizs értékű, amikor az ember megérkezik vele.”
Kovács "Koko" István, Olimpiai és Világbajnok bokszoló, WBO alelnök

 

„Malackától részben plagizálva „kisméretű élőlény volnék”, így figyelemmel arra is, hogy tipikusan családi egyterűnk relatíve magasabb építésű, apai tekintély csorbítására alkalmas tragikomikus jelenetek álltak elő, amikor a kerékpárt a tetőcsomagtartóra próbáltam felhelyezni. Mindaddig, amíg nem kaptam felajánlást a kipróbálásra, nem éreztem barátnak a vonóhorgos bicajtartót. A vonóhorogra önmagában, az oda szerelt tartóval együtt meg végképp az ergonómia zsákutcájaként tekintettem, amit a nem elég trendi kempingezők használnak. Aztán a használat alatt rájöttem, hogy ezek a „kempingezők” logikus fogyasztók: a vonóhorog önmagában egy elképesztő hasznos védőbástya, jelentősen növelve a biztonságot és biztonságérzetet, hogy mi történik, ha például az autópályán belénk rohannak összesen hét évnyi gyerekkel a hátsó ülésen. Vezetés közben meg azt is könnyen beláttam, hogy a vonóhorgos bicajszállítóval az autó stabilabb, kevésbé érzem magamat gólyalábakon egyensúlyozó sofőrnek, főleg egy erőteljesebb szélben. Mindamellett a kipróbált Uebler bivalyerős konstrukció volt, kb. ami az atomvillanást is túléli. Kényelmesebben és biztonságosabban autózni pedig apaként elég komoly szemponttá nőtte ki magát. Kifejezetten trendivé.”
Dr Olasz Balázs ügyvéd, Olasz Balázs ügyvédi iroda

 

Nagyon jól bírja a strapát a szerkezet! Egy nyarat már lehúztunk vele minden gond nélkül. Sztrádatempónál és hirtelen fékezésnél stabil marad, nem kell azon agyalnunk, hogy vajon mikor hagyunk el egyet a bringákból az esetlegesen helytelen rögzítés, vagy a nem elég profi tartó miatt (ismerőssel sajnos már előfordult). Bombabiztos, egyszerű, praktikus. Nagyon szeretjük, alig várjuk már a következő szezont és az újabb kihívásokat! Egy dologgal biztos nem lesz gond, ez pedig a biciklik szállítása.
Nagy Ferenc ügyvezető, Millennium csoport

 

A vonóhorogra szerelhető bicikliszállítókkal egy ideje nézegettük egymást: Én is fel tudom szerelni? Egyedül? Tényleg kibírja a bringákat? Nem esik le a kanyarban? Kipróbáltam. Simán fel tudom szerelni. Egyedül. És tényleg elbírja a 2 felnőtt méretű biciklit. Innentől kezdve nem kérdés: bringára fel! A tetőcsomagtartós, "keresztlécet fel-tartókat rögzít-biciklit helikopterrel beemel" változathoz képest mindösszesen 10 perc alatt fel tudom rakni a 2 bringát. Így hirtelen felindulásból is érdemes távolabbi bicikliutakat célba venni: nem a biciklipakolás viszi el az időt! Drótszamárra fel!
Gutman Ágnes, tanácsadó

 

Augusztus végén érkeztem haza egy röpke 3 hetes skóciai nyaralásról, előtte voltunk egy hetet Ausztriában. Arra az egy hetes útra vittem magammal a Ti kerékpártartótokat, ami remek szolgálatot tett. Pontosabban csupán csak az oda-és visszaúton volt felszerelve, mivel a helyszínen már bekerült a csomagtartóba, és csak hazafelé szereltem fel ismét. A szerkezet egyszerűen pazar, nagy csodálója lettem! Könnyű, kis helyen elfér, valóban szinte gyerekjáték felszerelni és a bringákat rögzíteni! Szeretnék is majd egyet vásárolni Tőletek.
Dudics Ádám, SAP