Átadták a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózatot

A Pilisi Parkerdő Zrt. fejlesztésének köszönhetően április 27-től 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúra útvonallal gazdagodott a Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat. A közel 600 kilométernyi erdei kerékpáros útvonal kialakítása során a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartották.

Pilis Bike projekt az egyre növekvő közösségi igényeknek megfelelően két szinten kínál megoldást. Egyrészt, a városokban élő szabadidő kerékpárosoknak (akik nem igazán szeretik az autóutak melletti biciklisávokat igénybe venni) kilenc, személygépkocsival könnyedén megközelíthető, „Parkolj és bringázz!” kiindulópontot alakítottak ki. Ezen pontok különféle távú és nehézségű túrákkal mindenki számára elérhetővé teszik az erdei kerékpározás lehetőségét. Másrészt nem feledkeztek meg a túrakerékpárosokról sem, akik számára pedig az eddiginél is hosszabb és komplexebb útvonalhálózatokat alakítottak ki.

A Pilis Bike összefüggő úthálózatához a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai erdei üzemi utakat nyitottak meg és erdészeti utakat kötöttek össze. Ezen kívül új túraútvonalakat jelöltek ki, információs táblákat helyeztek ki és új jelzéseket is festettek.

Ha kíváncsi vagy, hogy zajlott az ünnepélyes átadó, olvass tovább:
https://www.szeretgom.hu/content/83162-bringaval-a-pilisben-atadtak-a-pilis-bike-erdei-kerekparos-uthalozatot