Az autómentes közlekedés Németországot is meghódította

Dánia és Hollandia után Németország is kedvező hírrel lepte meg kerékpárkedvelő lakosait. Európa egyik legmodernebb országában egy 100 kilométer hosszú biciklis sztráda van készülőben, melyen sem autók, sem gyalogosok nem fogják zavarni a kerékpározókat. A tervezett út egy része már járható:egy 5 kilométeres szakaszon próbálhatják ki az érdeklődők, milyen a szmogmentes közlekedés.

Előzetes kutatások szerint a sztráda hatására 50 ezer autóval lehet majd kevesebb a németországi utakon, és két millió embert vonhat be a kerékpáros közlekedésbe. A biciklisek a Ruhr vidéken élvezhetik majd a tervek szerint 4 méter szélesre épülő sztrádát.

Ez az európai szinten is óriási sztráda tíz város, és négy egyetem összekötésére szolgál.Többek között Duisburg, Hamm és Bochum városokon keresztül halad majd. A használaton kívüli vasúti sínek nyomvonalán futó biciklisztráda olyan tulajdonságokkal fog rendelkezni, mint egy hagyományos autópálya: lesz rajta közvilágítás, aluljáró-felüljáró, és télen még a hó miatt sem kell majd lecserélni a bringát.

Tudtad?!

Európa első „gyorsforgalmi” kerékpáros útvonala Londonból származik. Anglia fővárosában tavaly egy 18 kilométeres autóktól mentes útvonalat hoztak létre. London példáját követte Dánia és Hollandia is, aholmár szintén találkozhatunk autómentes kerékpársztrádákkal.

Forrás: http://365.reblog.hu/100-kilometeres-automentes-bringasztrada-epul-a-ruhr-videken


Forrás: 365.reblog.hu