Biciklikkel a biciklis városért!

Visszatért a nagy tavaszi biciklis felvonulás, mely a 2013-ban megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát kívánja folytatni. Az I Bike Budapest névre keresztelt esemény célja, hogy a biciklis közlekedést népszerűsítse, illetve felhívja a figyelmet a kerékpáros fejlesztések fontosságára.

Az esős idő ellenére, körülbelül 10 000-en vettek részt a kerékpáros felvonuláson, melynek pontos útvonalát az origo.hu írta le: „A felvonulás a Szabadság térről indulva a kis utcákon át a pesti alsó rakparton, a Közraktár utcán, a Petőfi hídon, az Irinyi József utcán és a Karinthy Frigyes úton keresztül érte el a Móricz Zsigmond körteret. Innen a Bartók Béla úton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Váralagúton és a Lánchídon át a Széchenyi István térre érkeztek a résztvevők, majd a József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere érintésével a Városligetben végződött a felvonulás.”

A pontos útvonal meghatározásnak konkrét célja volt, ugyanis a Magyar Kerékpárosklub így akarta felhívni a figyelmet arra, hogy Budapest mely pontjain kellene a kerékpár közlekedést fejleszteni, illetve, hogy melyek azok a szakaszok amelyek felújításra szorulnak.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20170422-az-i-bike-biciklis-felvonulas-uj-utvonalon-ter-vissza.html