Biciklizz munkába az adókedvezményekért!

A biciklis közlekedés fejlődését támogató javaslatcsomagról dönt majd a kormány, mely a munkáltatóknak biztosítana lehetőséget arra, hogy hatékonyabban támogathassák a munkába kerékpárral járókat.

A javaslatcsomag nyugat-európai mintát követ, tehát egy bevált szemléletet kívánnak meghonosítani itthon. Magyarországon is van már bevált megoldás a biciklis közlekedés elterjesztésére: az Óbuda Önkormányzatánál bevett megoldásokkal jól szemléltethető a támogatások kivitelezése.

A kerékpárügyi kormánybiztos, Révész Máriusz által jegyzett javaslat elfogadásának legfontosabb következménye, hogy a munkáltató a jelenleginél kedvezményesebb formában tudná támogatni a biciklivel munkába járókat. Nagy előnye még a kerékpárral nem rendelkezők számára, hogy a munkáltatók szintén jobb feltételekkel vehetnének a munkatársaiknak BUBI bérletet, nagyjából úgy, ahogy most a BKV bérlet megvásárlását támogathatják. Ezek mellett a kerékpárvásárlást is nagyobb kedvezményekkel intézheti a munkáltató a munkavállaló számára. Mindezek után a csomag nem csupán anyagi hozzájárulásra adna kedvező lehetőségeket, de a munkahelyi tisztálkodás és egyéb kiegészítők megteremtése is támogatott lehet.

Amennyiben a kormány elfogadja a javaslatot, 2017-ben lehet eredménye a változtatásoknak törvény formájában, mely az adóváltozásokat is érintheti majd.

Bővebb információ a témában:
http://index.hu/kerekagy/2016/09/30/a_kormany_adokedvezmennyel_tamogatna_a_a_biciklis_kozlekedest/