Hírek

Horogra akasztva - Kerékpárszállítás egyszerűen, praktikusan, biztonságosan

Manapság már távoli túrázás és nyaralás alkalmával sem kell nélkülöznünk kedvenc járgányunkat, feltéve, ha erre alkalmas szállítóeszköz áll rendelkezésünkre. Napjainkban a vonóhorogra csatlakoztatható kerékpárszállító eszközök minden igényt kielégítenek.
(forrás: febesz.hu)

olvass tovább

Büntetnek, vagy nem büntetnek? Kell-e a szürke rendszám?

Az elmúlt hetekben nagy port kavart a sajtóban a kormány által bevezetett szürke rendszámtábla ügye. Mivel a leírások nem minden esetben egyértelműek, az Uebler az alábbi közleményben foglalja össze az autósok számára a jelenlegi és hamarosan életbe lépő jogszabályt és annak módosításait.

olvass tovább

11 milliárd a kerékpáros úthálózat fejlesztésére

11 milliárd forintos költségvetés áll rendelkezésre 2018-ban a magyarországi kerékpáros úthálózat fejlesztésére – derült ki a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Makedusz) által szervezett szakmai konferencián. Ez az összeg az uniós forrásokkal kiegészülve akár a 15-20 milliárd forintot is elérheti.
(forrás: turizmus.com)

olvass tovább

Biciklikkel a biciklis városért!

Visszatért a nagy tavaszi biciklis felvonulás, mely a 2013-ban megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát kívánja folytatni. Az I Bike Budapest névre keresztelt esemény célja, hogy a biciklis közlekedést népszerűsítse, illetve felhívja a figyelmet a kerékpáros fejlesztések fontosságára.
(forrás: origo.hu)

olvass tovább

Biztosítsd kerékpárodat a lopások ellen!

Most kaptad/vetted meg kétkerekű csodajárművedet, ami rögtön a szemed fényévé vált? Biztonságban szeretnéd tudni bringádat az utcai lopások elől? Akkor most figyelj!
(forrás: behir.hu)

olvass tovább

Kerékpáros utcákkal fejlesztenék Budapestet

Február elején mutatták be a Magyar Kerékpárosklub és a Kerékpáros Miskolc Egyesületjavaslatait, mely nagy mértékben javíthatná a kerékpáros közlekedést. Az egyik legfontosabb, s legpraktikusabb javaslatuk a kerékpáros utcák bevezetése volt, mely kezdeményezés nagyon hasonló az Utrechtben újonnan kialakított utcáéhoz.
(forrás: index.hu)

olvass tovább

Extrém bringaverseny Budapest egyik plázájában

A cseh Eastern Gravity csapata nyolcadik éve szervezi a Downmall névre hallgató kupasorozatot, amely idén három európai nagyvárosban, Frankfurtban, Prágában és Budapesten várja a versenyzőket. Az extrém bringaversenyeket plázákban rendezik meg, hogy olyan közönség is láthasson ilyet, aki ritkán jár bringapályák közelében.
(forrás: index.hu)

olvass tovább

Megérkezett, amire régóta várt az autós társadalom

Van egy kerékpárszállító, amely akár 180 km/h sebességterhelést is kibír, és, ami elektromos tolatóradarral teszi biztonságosabbá a bicikliszállítást. Kb. 20 másodperc felszerelni, szivargyújtóról működik, ráadásul Magyarországon is lehet kapni.
(forrás: formula.hu)

olvass tovább

Biciklizz munkába az adókedvezményekért!

A biciklis közlekedés fejlődését támogató javaslatcsomagról dönt majd a kormány, mely a munkáltatóknak biztosítana lehetőséget arra, hogy hatékonyabban támogathassák a munkába kerékpárral járókat.

olvass tovább

Ingyenes kerékpárszállítás a vonatokon csütörtökig!

Díjmentesen bringaszállítást hirdetett a MÁV szeptember 16 és 22 között az Európai Mobilitás Hét keretein belül. Ebben az egy hétben a Máv-Start által kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi útvonalon igénybe vehetők.

olvass tovább

Minisztériumi állásfoglalást kért az Uebler

Mint a vonóhorgos kerékpárszállítókat forgalmazó cégek általában, az elmúlt időben az Uebler is rengeteg kérdést kapott a rendszám áthelyezésével, illetve a harmadik rendszám használatával kapcsolatban.

olvass tovább

Kerékpáros főosztály és 30 milliárdos fejlesztés

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa bejelentette: a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítette a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését és mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút fejlesztésről döntött. A kerékpárutak korszerűsítésének koordinálása érdekében döntöttek arról is, hogy a tárcán belül külön kerékpáros főosztályt hoznak létre.

olvass tovább

Az autómentes közlekedés Németországot is meghódította

Dánia és Hollandia után Németország is kedvező hírrel lepte meg kerékpárkedvelő lakosait. Európa egyik legmodernebb országában egy 100 kilométer hosszú biciklis sztráda van készülőben, melyen sem autók, sem gyalogosok nem fogják zavarni a kerékpározókat. A tervezett út egy része már járható:egy 5 kilométeres szakaszon próbálhatják ki az érdeklődők, milyen a szmogmentes közlekedés.
(A kép forrása: A kép forrása: 365.reblog.hu)

olvass tovább

Minden, amit az autós bringaszállításról tudni érdemes

Az egészséges életmód és a mozgás térhódításával egyre többen pattannak biciklire akár munkába menet, vagy túrázás céljából. A bringákkal együtt pedig egyre több autó hátulján, esetleg tetején jelennek meg kerékpárszállítók is.A piacon egyre több eszköz közül választhatunk, a kérdés csak az, hogy melyik megoldás miért előnyös és mik a hátrányai? Ha kerékpárszállító vásárlás vagy bérlés előtt állsz a következő cikket érdemes elolvasnod!

olvass tovább

A kerékpárok címkézését előíró szabályok

Az utóbbi időben megszaporodtak az ellenőrzések a kerékpárok azonosítását szolgáló jelöléssel kapcsolatban. Az MKKSZ ezért kérdéssel fordult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, hogy tájékoztatást kérjen a kerékpárok címkézését előíró kapcsolatos szabályokról és azok alkalmazásáról
(A kép forrása: kerekparregisztracio.hu)

olvass tovább

Átadták a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózatot

A Pilisi Parkerdő Zrt. fejlesztésének köszönhetően április 27-től 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúra útvonallal gazdagodott a Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat. A közel 600 kilométernyi erdei kerékpáros útvonal kialakítása során a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartották.

olvass tovább

Megújul a balatoni bringakör

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint, első ütemben 68 kilométeren, Balatonkenese és Tihany, valamint Zamárdi és Balatonlelle között kezdődik meg a kerékpáros körút korszerűsítése 2,5 milliárd forintból.

olvass tovább

Biciklivel Rióba!

Cseuz László július 31-én vág neki a Pécel-Rio útvonalnak biciklijével. A cél nem lehet más, mint a Riói Olimpia.

olvass tovább

A Tisza-tónál nyílik hazánk legnagyobb bringás központja

300 kölcsönözhető bicikli és 60-70 km bicikliút. Ez vár arra, aki májustól a Tisza-tóra látogat! A centrum olyan menő lesz, hogy a második emeletig le sem kell szállnunk a biciklinkről.

olvass tovább