Mire figyeljen, ha kerékpárszállítót vásárol?

 

Sokaknak komoly fejtörést okoz, milyen az ideális kerékpárszállító, vásárláskor mire kell figyelni és vajon mi alapján hozhatunk helyes döntést. Vajon a tetőcsomagtartón, vagy a vonóhorgon rögzítsük a kerékpárt? A továbbiakban mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk.

A tetőcsomagtartón vagy esetleg vonóhorgon szállítsuk a kerékpárt? Ha a vonóhorgos megoldást választjuk, számos előnyhöz juthatunk: személygépkocsink kevesebb üzemanyagot fogyaszt majd, illetve nem kell hosszú órákig küzdeni, hogy végre feltegyük a kerékpárt a tetőcsomagtartó magasságába.

A tetőcsomagtartók talán legnagyobb hátránya az, hogy használatához komolyabb fizikai erőre van szükség, hiszen a kerékpárt magasra kell emelni, sokszor még segítséggel is nehézkes mutatvány a kerékpár rögzítése. Arról nem beszélve, hogy az autó fényezése is megsérülhet, ha nem végezzük kellő odafigyeléssel a rögzítést. Szerencsére a vonóhorgos szállítónál nincs szükség nagy fizikai erőre, így akár hölgyek és tinédzserek is könnyedén, pillanatok alatt tudják rögzíteni a kerékpárjukat anélkül, hogy közben az autó fényezésében kár keletkezne.

Amennyiben a vonóhorgos megoldást választjuk, ügyelnünk kell arra, hogy a lámpák mindig jól láthatóak legyenek. Uebler kerékpárszállítóink esetében ez nem jelent problémát

Fontos szempont, hogy mekkora a kerékpárszállító önsúlya, hiszen figyelembe kell vennünk a vonóhorog teherbírását, esetleg azt, hogy mennyi a maximális súly, amennyit szállíthatunk autónk tetőcsomagtartóján. Mindezen felül, tájékozódnunk kell magának a kerékpárszállítónak a teherbírásáról. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire könnyen szerelhető össze a szerkezet, hiszen kellemetlen, ha órákat kell eltöltenünk bíbelődve az indulás előtt, vagy esetleg ha a visszaút előtt nem rögzítjük azt megfelelően és ennek egyéb következményei lesznek. Uebler kerékpárszállítóink legnagyobb előnyei közé soroljuk alacsony önsúlyukat, könnyű kezelhetőségüket és biztonságos záródásukat.

Fontos odafigyelni arra, hogy a kerékpárszállító minden szempontból biztonságos legyen. Azon felül, hogy biztonságosan záródik, legyen nagyon stabil és ne okozzon kárt sem személygépkocsinkban, sem a szállítani kívánt kerékpárjainkban!

 

< vissza a cikkekhez