Tetőcsomagtartó helyett vonóhorgos kerékpártartó

Akik kerékpártartó vásárlása előtt állnak, azok számára különösen hasznos lehet átgondolni a tetőcsomagtartóra és a vonóhorogra szerelhető modellek közötti különbségeket.

A vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, egyre többen fedezik fel számos előnyüket a tetőcsomagtartós megoldásokkal szemben. Kétség sem fér ahhoz, hogy mindazok számára, akik szeretik az innovatív dolgokat a vonóhorogra szerelhető modellek ideálisak.

A vonóhorgos megoldás tervezői, gyártói és használói számára is fő a biztonság. Az autó mögé szerelt szerkezet maximális stabilitást biztosít a biciklik számára és a kanyarokban sem kell izgulnunk, hogy a kerékpárszállító esetleg instabillá válik.

Tudta, hogy akkor, ha a tetőcsomagtartóra szerelhető kerékpárszállító helyett egy vonóhorogra szerelhető modellt választ, pénzt spórolhat? A magyarázat rendkívül egyszerű: az autónak jóval kisebb ellenállással kell megküzdenie, ha a bicikliket nem a tetőn, hanem a jármű mögött helyezzük el.

Érdemes átgondolni a kerékpártartó és a kerékpárok felhelyezésének folyamatát is. Ha tetőcsomagtartóra szerelhető modellünk van, rendkívül nagy ügyességre, türelemre, erőre és nem utolsó sorban szerencsére van szükségünk. Míg minden a helyére kerül és indulásra készek leszünk, talán órák is eltelnek.

Ezzel szemben, ha egy vonóhorogra szerelhető modellt választunk, időt és energiát is spórolhatunk. Nők és kamasz gyerekek is könnyedén felrakhatják a kerékpárszállítót az autóra, majd pillanatok alatt a helyükre tehetik a bicikliket is.

 

< vissza a cikkekhez