Tippek, ha autóval akarja kerékpárját szállítani

Az autóval való kerékpárszállítással kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés: tetőcsomagtartón, vagy a vonóhorgon szállítsuk-e a kerékpárt?  A választás előtt többféle szempontot érdemes figyelembe venni, melyeket egy másik cikkünkben részletesen kifejtünk.

A kerékpár autóval való szállítása előtt vizsgáljuk meg személygépkocsink, illetve a szállítandó kerékpár típusát, például, hogy női vázas-e vagy esetleg gyermekbicikliről beszélünk. Fontos átgondolni azt is, hogy mindig ugyanazt a kerékpárt visszük-e magunkkal, vagy másféle típusok is előfordulhatnak majd a szállítón.

Persze nem elhanyagolható szempont a szállítandó kerékpárok mennyisége sem. Bizonyos kerékpárszállítók sínnel bővíthetők, 2 helyett egyes alkalmakkor 3 biciklit is szállíthatunk.

Természetes, hogy mindenki a lehető legkisebb energiabefektetéssel igyekszik biciklit szállítani. A tetőcsomagtartón való szállítás hátránya, hogy nem mindenki képes a feje fölé emelni kerékpárját. A vonóhorgos megoldást választók esetében a pakolás is kényelmesebb.

Egyes kerékpárszállítók kulccsal zárhatók az autóhoz. Annak ellenére, hogy az ilyen modellek drágábbak, mint a nem zárható társaik, mindenképp érdemes ilyen fajtát választani, hiszen ez a befektetés hosszú távon megtérül.

Jó tanács: mielőtt még útnak indulnánk kerékpárszállítóval felszerelt autónkkal, ellenőrizzük le még egyszer, hogy mindent a megfelelő módon szereltünk-e fel, mint ahogyan azt is, hogy a szállító és a kerékpárok maximálisan stabilak-e.

 

< vissza a cikkekhez