Uebler versenyteszt

Az Uebler kerékpárszállítók egyik legfőbb jellemzője a strapabíró, masszív konstrukció, mely még szélsőséges körülmények között is megállja a helyét. A gyár komoly teszteknek veti alá termékeit, mielőtt még azok a piacra kerülnének. Gyakori, hogy érdeklődőink is ilyen paraméterek felől érdeklődnek, mint például mekkora tempóig marad stabil a biciklitartó?

A gyár kifejezetten magas sebességnél is kipróbálja termékeit, amire többek között a német autópályák kiváló lehetőséget biztosítanak, így kijelenthetjük, hogy sem a hazánkban érvényben lévő legmagasabb 130-as sebességkorlátnál, sem felette nem jelentkezik stabilitásbeli probléma az Uebler kerékpárszállítókkal.

Már mi is teszteltük, hogyan hat az autó viselkedésére szélsőséges körülmények között a vonóhorgos kerékpárszállító, illetve mennyire befolyásolja a fogyasztást. A fogyasztástesztet és a csúszós úton való próbát IDE kattintva lehet megtekinteni.

Most újabb próbára vittük az Ueblert! A helyszín ezúttal a kiskunlacházi reptér volt. Kíváncsiak voltunk, egy pályaautón hogy szolgál kerékpárszállítónk, hogyan bírja majd az igénybevételt? Az autó, amire rátettük az X21-est, egy Suzuki Swift volt, tesztpilótánk pedig az ifjú titán, Fuksz Balázs, aki 11 évesen junior kategóriában küzd a másodpercekkel erre a célra átalakított versenyautójával.

A reptéren versenynap volt, érkezésünkkor már telítve volt a levegő benzingőzzel, javában folytak az előkészületek a megmérettetésekre. A versenybíráktól engedélyt kaptunk, hogy egy teszt erejéig felszereljük bicikliszállítónkat a Swiftre, pilótánk pedig bevállalta, hogy ránk szánja gyakorlóidejének és köreinek egy részét. Fel is tettük X21-esünket a Suzukira, amelyre még egy biciklit is rögzítettünk, Balázs pedig a technikát nem kímélve rátaposott a gázra. Elkezdődött hát az éles bevetés a pályán. Nem sokkal később versenyzőnk visszatért, Ueblerünket pedig a kerékpárral együtt kifogástalan állapotban visszaszolgáltatta. A gyorsításokkal és lassításokkal, illetve tempós kanyarváltásokkal teli teszten a technika ismét bizonyított, kiválóan vette az akadályt, ahogyan azt az alábbi videó is mutatja!